12 razloga zbog kojih vredi posetiti 12. Job Fair

Ove godine studenti volonteri iz organizacije BEST Niš organizuju 12. po redu Sajam poslova i stručnih praksi Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde! U nastavku teksta očekuje vas 12 razloga zbog kojih vredi posetiti 12. Job Fair.

 1. Upoznajte se sa radom kompanija
  Ne propustite priliku da napravite prvi korak u profesionalnoj karijeri. Ove godine na sajmu moći ćete da razgovarate sa predstavnicima 33 kompanija i prikupite sve informacije o njihovom radu.
 2. Ostavite CV
  Ukoliko posetite Job Fair imaćete priliku da ostavite svoj CV na CV pultu kod glavnog ulaza Elektronskog fakulteta. CV-jeve možete ažurirati tokom cele godine putem našeg sajta www.jobfairnis.rs, a sve kompanije učesnice sajma imaće pristup vašim radnim biografijama do narednog sajma.
 3. Steknite nove kontakte
  Učesnici sajma biće kompanije, ali i medijske kuće, studentske organizacije i mnogi drugi prijatelji događaja koji će biti otvoreni za sva vaša pitanja. Ovo predstavlja jedinstvenu priliku da steknete kontakte iz profesionalnog sveta.
 4. Posetite tribine
  Tokom sajma biće organizovane dve tribine koje su otvorene za sve posetioce. Prvog dana sajma – 2.3. od 14:30h moći ćete da saznate nešto na temu „Razgovor za posao – Pripreme i saveti“ od kompanija ApexSQL (now part of Quest), Nutanix/Frame, Coming Computer Engineering i Aptiv. „Kako pronaći posao i zadržati ga“ je tema druge tribine koju možete posetiti 3.3. od 14:00h na kojoj će učestvovati predstavnici kompanija ApexSQL (now part of Quest), Better Collective, MotioDSP – Cubic i Nignite.
  Tribine će biti održane u svečanoj sali Startap centra na Elektronskom fakultetu u Nišu.
 5. Posetite prezentacije
  Tokom oba dana sajma u periodu od 10h do 14h kompanije učesnice će ukratko prezentovati svoje projekte i otvorene pozicije. Prezentacije će biti održane u Sali B na Elektronskom fakultetu, a ulaz je otvoren za sve zainteresovane.
 6. Saznajte koje su sve otvorene pozicije za posao ili praksu
  Mnoge kompanije učesnice sajma su trenutno u potrazi za mladim, ambicioznim i stručnim kadrovima. Ne propustite priliku da obiđete njihov štand i saznate koje su to otvorene pozicije, možda ste baš vi kandidat koji ima kompetencije koje oni traže.
 7. Pronađite stručnu praksu
  Ukoliko i dalje studirate i želite da steknete veštine i iskustva pre prvog stalnog zaposlenja, na ovogodišnjem sajmu imate priliku da se raspitate i o stručnim praksama koje nude kompanije. Krenite da razvijate svoje veštine i upotpunite fakultetsko znanje već tokom studija, jer je to prvi korak ka vašoj profesionalnoj karijeri.
 8. Informišite se o BEST kursevima
  Studentska organizacija BEST postoji na 93 univerziteta širom Evrope i tokom cele godine studenti imaju priliku da se prijave da prisustvuju nekom od kurseva na teme iz sveta tehnike i tehnologija ili softskil orijentisani. Ukoliko budete odabrani da prisustvujete nekom kursu tokom njegovog održavanja biće vam obezbeđeni hrana i smeštaj u gradu u kome se kurs održava.
 9. Osvojite nagrade
  Posetite štand BEST-a Niš ili nekog od naših učesnika i saznajte na koji način možete osvojiti nagrade poput kurseva stranih jezika, jednodnevnog izleta i mnoge druge.
 10. Informišite se o radu BEST-a i načinu na koji možete da postanete član
  BEST Niš predstavlja apolitičnu, neprofitnu, studentsku organizaciju, a ujedno je i organizator Job Fair-a. Osim sajma, studenti članovi imaju prilike da putuju širom Evrope i unaprede svoja znanja kroz različite radionice, kao i da učestvuju u organizovanju mnogih aktivnosti. BEST Niš organizuje prijem novih članova dva puta godišnje, a na našem štandu možete saznati više informacija o tome!
 11. Upoznajte se sa medijskim kućama, studentskim organizacijama i ostalim prijateljima događaja
  Na sajmu će pored kompanija biti prisutne i predstavnici medija i ostalih prijatelja događaja. Tradicionalno biće postavljen i Studentski kutak, gde će većina studenstkih i omladinskih organizacija predstaviti projekte na kojima rade.
 12. Prošetaj najvećim sajmom zapošljavanja u Srbiji koji organizuje jedna volonterska organizacija!
  Tvoja krijera počinje ovde!
  Vidimo se 2. i 3. marta na Elektronskom fakultetu u Nišu!