msdc-01

Sa ponosom vam predstavljamo Majkrosoft razvojni centar u Srbiji – generalnog pokrovitelja sajma Job Fair 2017

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) otvoren je 2005. godine, kao četvrti po redu razvojni centar Majkrosofta u svetu u tom trenutku. Tim MDCS-a čini više od 200 perspektivnih mladih ljudi, vrhunskih stručnjaka iz oblasti kompjuterskih nauka i primenjene matematike.

Iz prostorija MDCS-a izašli su delovi operativnog sistema Microsoft® Windows 10, nove komponente Microsoft® SQL Server, Microsoft Azure Cloud tehnologije, komponente Microsoft® Office paketa. Zatim, tu su i tehnologija za optičko prepoznavanje karaktera (OCR) kao univerzalni Windows API, biblioteka za Windows 8.1 i servis, Translator aplikacija za Windows 8.1 i 10 i podrška brojnim Microsoft online servisima. U ovom trenutku se radi na velikom broju novih komponenti iz Microsoft palete proizvoda.

Kako do posla u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji?

Opis potrebnih kadrova

Veći broj zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji čine inženjeri elektrotehnike i diplomirani matematičari. Međutim, svako ko se bavi programiranjem može da se prijavi za poziciju u MDCS-u. Ne postoji pravilo koje sprečava zainteresovane koji vole programiranje da se prijave.

Zahtevan broj godina studija

Ograničenje kada su godine studija u pitanju ne postoji! Majkrosoft razvojni centar u Srbiji stalno promoviše praksu za studente, a već nakon prvog semestra na studijama može se aplicirati za praksu u MDCS-u!

Poznavanje stranih jezika

Kako se sva zvanična komunikacija u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji odvija na engleskom, potrebno je da se kandidati služe ovim jezikom. Znanje kandidata proverava se tokom procesa selekcije.

Slobodna radna mesta

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji zapošljava tokom cele godine. Više informacija o otvorenim pozicijama može se dobiti na www.microsoft.com/serbia/mdcs/jobs.aspx

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji poziva zainteresovane studente da se prijave na praksu tokom cele godine tako što će poslati svoj CV i motivaciono pismo na mdcsjobs@microsoft.com!

Praksa je plaćena, a može da traje tri ili više meseci i organizuje se u prostorijama MDCS-a u Beogradu. Svim studentima koji dolaze u Beograd radi prakse MDCS obezbeđuje sredstva za smeštaj.

Više informacija studenti mogu da dobiju na mdcsinfo@microsoft.com.