Zlatni pokrovitelj Sajma poslova i stručnih praksi “Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde!”, kompanija HTEC će ove godine održati dve radionice tokom 5. i 6. marta. Za radionice je neophodno prijaviti se putem forme.

U ponedeljak u StartUp centru sa početkom od 14:35 biće održana tridesetominutna radionica na temu “Dan u IT kompaniji – Od jutarnje kafe do release-a”. Svoja iskustva iz HTEC kompanije prezentovaće iskusni project manager Maja Aleksić.

U utorak u sali B na Elektronskom fakultetu sa početkom od 14:45 biće održana radionica na temu “Razvoj projekta iz ugla QA inženjera”, a ovog puta će Radmila Petrović Software Testing Engineer ispričati nešto više o oblasti quality assurance.

HTEC – High Tech Engineering Centar u kojem radi preko 230 ljudi, pored Beograda i Novog Sada, poslednjih 5 godina okupio je više od 70 profesionalaca u svom R&D centru u Nišu. Tokom tri godine ukupno 24 studenta je dobilo mogućnost da stekne praktično iskustvo na letnjoj praksi uz mentorstvo inženjera iz HTEC-a, a devetoro se i zaposlilo nakon prakse. Prošle godine studenti su radili na zajedničkom projektu koji je imao za cilj kreiranje idealnog robota-partnera za stoni tenis, kao i mobilne aplikacije za praćenje rezultata i formiranje rang liste igrača.

Nakon što popune upitnik pre ili tokom JobFair-a, studenti će dobiti priliku da budu odabrani za program mentorstva sa HTEC inženjerima kroz koji mogu da provedu dan u firmi sa njima, dobiju savete za dalji profesionalni razvoj i praktično se upoznaju sa novim tehnološkim trendovima. Popunjavanjem upitnika, dobijaju mogućnost i da budu redovno informisani o svim programima praksi i mentorstva koje ova firma organizuje u Nišu. Na samom štandu, svi posetioci moći će da se bliže upoznaju sa onim što radi kompanija uz pomoć AR aplikacije, da testiraju telemedicinski uređaj za praćenje rada srca “HUMEDS” kao i da krenu u virtualnu šetnju kroz njihovu kancelariju.

Vidimo se 5. i 6. marta na jubilarnom 10. Sajmu poslova i stručnih praksi “Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde!”.