Startap centar Niš je inkubator za idejе i poslovne poduhvate mladih ambicioznih ljudi. Centar pruža podršku preduzetničkom duhu i razvoju kreativnosti među studentima, kao i inovativnim startap kompanijama u oblasti nauke i naprednih tehnologija na njihovom putu sazrevanja.

SCN vizija obuhvata doprinos Nišu da postane regionalni centar za dinamičan razvoj inovativnog tehnološkog preduzetništva, internacionalnu promociju projekata i kompanija regiona južne i istočne Srbije, kao i jačanja globalne konkurentnosti celokupne Republike Srbije.

Osnovan je kao zajednička inicijativa Elektronskog fakulteta i Grada Niša i predstavlja prvi korak ka izgradnji Naučno – tehnološkog parka u Nišu. Nalazi se u savremeno opremljenom prostoru na Elektronskom fakultetu čiju je izgradnju pomogla Vlada Republike Srbije, a u okviru Centra održava se mnoštvo edukacija i radionica, kako iz oblasti novih tehnologija, tako i iz sfere biznisa.

Startap centar Niš gradi čvrsto povezanu zajednicu koja dokazuje da su inovacija i kreativnost neiscrpne kategorije u našem gradu.