Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Job Fair '08

24. novembra 2008. godine u holu Elektronskog fakulteta održan je prvi sajam poslova i stručnih praksi Job Fair INTERNSHIP “Tvoja karijera počinje ovde!”, kao rezultat truda i zalaganja velikog broja studenata, članova lokalne BEST grupe Niš, na čelu sa Sašom Todorovićem i Eleonorom Milić, glavnim organizatorima događaja. Njihov glavni cilj je bio pružanje mogućnosti za zapošljavanje i stručno usavršavanje mladim, visokoobrazovanim ljudima sa tehničkih fakulteta.

Generalni sponzor sajma bila je kompanija za razvoj softvera CIM College, generalni pokrovitelj Accordia Group, LLC. Na sajmu je učestvovalo 12 kompanija iz Niša, Beograda i Novog Sada.

Prvi sajam otvorio je gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, a studentima su se obratili lideri poznatih komnpanija kao što su:“Levi9”, “Irvas International”, “Wurth”, “Institut NIRI” i mnogi drugi. Nacionalna služba za zapošljavanje održala je predavanja na temu “Dodatno obrazovanje i obuka”, i “Preduzetništvo”. U okviru sajma održano je i takmičenje učenika srednjih škola, pod nazivom “Infomanija”.

Da se Job Fair 08 što bolje plasira i pročuje pobrinule su se ekipe Niške Televizije, TV5 i Belle Amie televizije. Nezaobilazni partneri sajma bili su i “Studentski parlament Elektronskog fakulteta SPEF”, “WebEx”, restoran “Be-be” i “Infostud”, kao i prijatelji sajma grad Niš i Elektronski fakultet u Nišu.

U toku sajma nizale su se popunjene biografije različitih obrazovnih profila, tako da je na kraju CV baza brojala preko 500 biografija. JobFair 08 je ispunio svoj cilj, i postavio temelj za organizaciju još uspešnijih sajmova, i sklapanje novih radnih ugovora.