Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Job Fair '09

Drugi po redu sajam poslova i stručnih praksi Job Fair INTERNSHIP “Tvoja karijera počinje ovde!”, održan je 1. decembra 2009. u holu Elektronskog fakulteta u organizaciji Dušana Jeremića i Nenada Despića, kao glavnih organizatora, i ostalih članova lokalne BEST grupe Niš.

Generalni sponzor projekta bio je grad Niš, a na sajmu je učestvovalo 15 kompanija iz Niša, Beograda i Novog Sada, među kojima su pokrovitelj projekta Seavus Group, nemačka nevladina organizacija Help, Nacionalna služba za zapošljavanje, Istraživačko razvojni institut NIRI, kao i kompanije WIG, Young Culture, Televent DMS, Troxo, IT Centar, Studentski centar Niš, i Irvas International, kompanija koja je po drugi put učestvovala na sajmu.

U svečanoj sali Elektronskog fakulteta održane su kratke prezentacije učesnika sajma na temu napretka u karijeri, i načina timskog rada i razvoja. Govor su održali i gradonačelnik Niša, glavni organizatori sajma i mnogi drugi.

Novina na sajmu bilo je i inženjersko takmičenje pod nazivom “Vetrom u leđa”, gde su učesnici mogli da pokažu svoje znanje i kreativnost u konstruisanju “vozila” koja bi uz pomoć vetra trebala da pređu što veću razdaljinu.

Za što bolju promociju sajma bili su zaduženi medijski pokrovitelji: Regionalna televizija Zona, Media centar Niš, ELEF web magazin, i Naissus info-web portal grada Niša. Naravno, veliku pomoć u organizaciji pružili su i prijatelji sajma: Studentski parlament Elektronskog fakulteta SPEF, AdverCity, ELSA, E-Tvrđava, Nestle i mnogi drugi. Ne smemo zaboraviti ni koorganizatora projekta, Elektronski fakultet u Nišu.

Činjenice da je sajam posetilo oko 1200 studenata i diplomaca Univerziteta u Nišu, i da je nakon završetka sajma baza CVeva brojila 724 biografija, bile su glavna potvrda o uspešnosti drugog sajma poslova Job Fair 09, i dokaz dobro obavljenog posla studenata koji su omogućili njegovu realizaciju.