Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Job Fair '10

Treću godinu za redom organizovan je sajam poslova i stručnih praksi – Job Fair. Sajam je dalje bio pre svega namenjen studentima, diplomcima i postdiplomcima, ali svako je mogao pronaći neki posao za sebe iako se ne ubraja u neku od pomenutih grupa. Sajam je, kao i uvek, održan u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, 3. i 4. decembra 2010. godine, u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST.

Uz generalnog pokrovitelja sajma, FIAT automobili Srbija iz Kragujevca i medijskog pokrovitelja RTV ZONA iz Niša, učešće su uzele i brojne kompanije između kojih izdvajamo WURTH, Microsoft, Young Culture, ZEPTER International, kao i mnoge druge.

Članovi lokalne grupe BEST u Nišu su se pobrinuli da i ovo ne bude samo običan sajam sa štandovima firmi, već su organizovali i brojne prateće aktivnosti od kojih svakako treba izdvojiti takmičenje za srednjoškolce „Infomania“ i više vidova inženjerskih takmičenja za studente tehničkih fakulteta. Takođe, bitno je ne zaboraviti da je ovo bilo prvo dvodnevno izdanje sajma, gde su se pomenute firme predstavljale samo prvog dana sajma, dok je drugi dan bio rezervisan samo za one koji su želeli da usavrše svoje menadžerske veštine i započnu sopstveni biznis ili da nauče kako da lakše prebrode trenutnu krizu. U cilju ostvarenja što uspešnije edukacije, angažovani su posebni predavači iz te struke od kojih svakako treba izdvojiti Darka Mirkovića i Branka Dragaša, koji dobro poznaju trenutnu situaciju u privredi. Pored toga, studenti su bili u prilici da se posle predavanja obrate predavačima i da kroz pitanja i odgovore razreše neke nedoumice.

Po zatvaranju ovog izdanja sajma, baza CV-eva je brojala čak 1191 CV. Baza je tada unapređena i postala dostupna u potpunoj online verziji gde studenti uvek mogu dopuniti svoje biografije, a kompanije preko svojih naloga pronaći najbolji kadar za sebe.