Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Job Fair '12

U skladu sa novim i ambicioznijim planovima lokalne BEST grupe iz Niša i na osnovu iskustava iz ranijih godina, doneta je odluka da je prvi kvartal godine povoljniji za jedan ovakav sajam. Iz tih razloga je preskočena 2011. godina i održavanje sajma poslova i stručnih praksi Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde! je premešteno u prvi ponedeljak meseca marta, što će postati i buduća praksa.
Tako da je četvrti po redu Job Fair održan 5. i 6. marta 2012. godine u prostorijama Elektronskog fakulteta u Nišu. S ponosom možemo istaći da je sajam Job Fair – Tvoja karijara počinje ovde! postao prepoznatljiv događaj grada Niša i najveći sajam ovakvog tipa na ovim prostorima, što potvrđuje značajno veći broj kompanija učesnica i posetilaca sajma, ali i broj prikupljenih CV-jeva.

I ovog puta je generalni pokrovitelj bila kompanija FIAT automobili Srbija, što je na neki način potvrdilo kvalitet sajma. Takođe, priliku da se predstave studentima, imale su i kompanije Microsoft i Klaster naprednih tehnologija – NiCAT, PriceWaterhouse Coopers, PSTech ELSYS, YoungCulture, Ernst&Young, LEONI, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, kao i mnoge druge od ukupno 24 kompanije učesnice. Naravno celo dešavanje je izuzetno dobro medijski propraćeno uz podršku Media Centra iz Niša i generalnih medijskih pokrovitelja sajma RTV ZONA i radio Baltazara.


Tokom dva sajamska dana kompanije su imale priliku da stupe u kontakt sa zainteresovanim mladim stručnjacima i da odaberu najkvalifikovanije ljude za svoje potrebe. Sa druge strane studenti su dobili mogućnost da neposredno saznaju više o samoj strukturi kompanija. Tradicionalno su održani takmičenje za srednjoškolce – „Infomanija“, koje je i ove godine oborilo rekord po broju učesnika, i studentsko Inženjersko takmičenje u dve kategorije, čiji je pokrovitelj ovog puta bila kompanija LMB Soft. Takođe, i ovog puta su posetioci sajma bili u prilici da potpuno besplatno posete predavanja uspešnih preduzetnika, gde je svakako najveći utisak ostavio nastup Nebojše Matića, osnivača i direktora kompanije MikroElektronika.

Elektronska baza CV-eva je unapređena, tako da je ostavljanje CV-a učinjeno još jednostavnijim, a sa druge strane detaljnijim i kompanijama lako dostupnim, gde se postavljanjem i podešavanjem određenih kriterijuma vrlo jednostavno može doći do odgovarajućeg profila stručnjaka iz baze koja je po zatvaranju ovog izdanja sajma brojala preko 1 700 CV-eva.