Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 

Job Fair '13

Peti po redu sajam poslova i stručnih praksi Job Fair „Tvoja karijera počinje ovde!“, održan je 4. i 5.marta 2013. u prostorijama Elektronskog fakulteta u organizaciji Bojane Šumaković, kao glavnog organizatora sajma, kao i ostalih članova lokalne BEST grupe Niš.


S ponosom naglašavamo kako je sajam Job Fair jedan od najprepoznatljivijih događaja grada Niša i da je jedini sajam ovog tipa koji se održava na prostoru južnog dela Srbije. Ovo potvrđuje porast kompanija učesnica na sajmu, posetilaca sajma kao i porast pristiglih biografija u našoj CV bazi.

Kompanije koje su imale priliku da ucestvuju na sajmu su pored Microsoft-a i Fiat-a bile i Young Culture, Ernst&Young kao i neke koje su se po prvi put do sada pojavile kao učesnici sajma-Tigar Tyres, Orion Telekom, Manpower i Nacionalna služba za zapošljavanje kao i mnoge druge od ukupno 25 kompanija učesnica. Saradnja sa medijskim kućama (Media Centar i Super Radio kao generalni pokrovitelji, City of Nish, Južne vesti, Studentski dnevni list) je doprinela da sajam bude predstavljen što širem auditorijumu.


Svake godine se trudimo da budemo što uspešniji za šta su često potrebne inovacije. Ovaj sajam je svakako karakterističan po tome što je firma Creative Office (prvo učešće na ovom sajmu do sada) držala treninge edukativnog karaktera o javnim nastupima, prezentacionim veštinama, poslovnoj komunikaciji i korespondenciji kao i pripremu za intervju za posao. Pored nje, značajno je pomenuti i Outsourcing Centar Serbia (start up kompanija) koja je poučnom prezentacijom o pokretanju sopstvenog biznisa uticala na podizanje svesti preduzetničkog duha. I ovog puta su posetioci sajma bili u prilici da potpuno besplatno posete predavanja uspešnih preduzetnika.

Po završetku sajma, baza CV-eva je brojala rekordnih 2.250 CV-eva. Elektronska baza je unapređena, postupak za ostavljanje CV-eva je pojednostavljen dok je forma za popunjavanje proširena nekim detaljima čime je kompanijama omogućeno da online u par koraka pristupe željenom kadru.