Microsoft Development Center Serbia

Osnovne informacije

O kompaniji:

Projekti razvijeni u Srbiji priznati su od strane kompanije Majkrosoft i miliona korisnika na globalnom nivou, što dodatno promoviše Srbiju i ucrtava je kao stratešku tačku na tehnološkoj mapi sveta. Majkrosoft razvojni centar u Srbiji u partnerstvu ili samostalno podržava projekte kao što su Bubble Cup – međunarodno takmičenje u programiranju, PSI:ML – letnja škola mašinskog učenja, Girls in ICT – ženske priče o IT-u, kao i mnoge druge inicijative. Majkrosoft razvojni centar u Srbiji deo je Inicijative Digitalna Srbija i glavni partner Fondacije Petlj, koja se bavi kreiranjem besplatnog online portala za učenje programiranja za sve uzraste.

Delatnost: Razvoj softvera

Broj zaposlenih: 400

Poslovanje sa inostranstvom:

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) prvi je razvojni centar Majkrosofta u Jugoistočnoj Evropi. Sa timovima sa drugih Microsoft lokacija sarađujemo na projektima koji imaju desetine i stotine miliona korisnika.

 

Opis potrebnih kadrova


Zahtevan broj godina studija: Ograničenje kada su godine studija u pitanju ne postoji. Već nakon završenog prvog semestra možeš dobiti plaćenu praksu u MDCS-u!
Zahtevan nivo poznavanja stranih jezika: Kako je sva zvanična komunikacija u MDCS-u na engleskom, neophodno je poznavanje ovog jezika na okvirno B1 nivou. Ovo podrazumeva svakodnevnu komunikaciju i pisanje email-ova vezanih za projekte.
Potrebno poznavanje programa i tehnologija: Za praksu je dovoljno znanje koje se stiče na fakultetu
Poželjne dodatne veštine: Svako ko poseduje inicijativu, strast i neophodna znanja može da pronađe svoje mesto u MDCS timu!
Radno iskustvo: Majkrosoft razvojni centar u Srbiji je u stalnoj potrazi za kandidatima sa solidnim iskustvom u IT industriji, kao i za mladim talentima. Svako ko poseduje inicijativu, strast i neophodna znanja može svoje mesto da pronađe u MDCS timu.
Raspoloživa radna mesta: Software Engineer/ Program Manager/ Data Scientist
Raspoložive prakse: 

  • Prakse su organizovane 3 puta godisnje sa pocetkom u julu, oktobru i februaru. Traju najmanje 3 meseca.
  • Software Engineer, Program Manager, Machine Learning Engineer

 

Kontakt

Adresa: Španskih boraca 3/3
Grad: Beograd
Tel.: +381 11 33 06600
E-mail:  mdcsinfo@microsoft.com
Internet adresa: Microsoft Development Center Serbia
Kontakt osoba: Milica Kostić
Društvene mreže:
Facebook
Instagram